wijngeschiedenis

Wijnweetje.nl

Over wijn in een begrijpelijke taal.

Wijnweetje.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten die op de webpagina's staan. Vind je een fout meld het dan aan ons zodat we dit kunnen verbeteren.

Catering verzorgen is voor veel mensen een hele opgave, maar wat als u nu de catering uit handen geeft?

http://nj-cook4you.nl

 

Wijn is een van de oudste bekende dranken. Ze hebben resten van wijngaarden in de Kaukasus gevonden, die ouder zijn dan 7000 jaar!

 

De druif is een vrucht met een natuurlijke neiging om gisten En daarom waarschijnlijk was de wijn de eerste alcoholische drank die de mensheid kende. De ontdekking kwam per ongeluk. In een bak waren ze de druiven vergeten, , ze begonnen te gisten en iemand proefde het gegiste sap

 

De vroegste verwijzing naar wijn lijkt te behoren tot het Oude Testament, toen "Noach begon het land te bewerken en plantte een wijngaard, dronk de wijn en werd dronken" (Genesis 9-21)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

en

Genesis 9:20

En Noach, een landman, begon een wijngaard te planten.

 

Een wijngaard

Wanneer Noach begon te planten kwam Satan en stond voor hem en zei: "Wat ben je aan het planten?" Hij zei: "Een wijngaard." Satan zei tegen hem: "Wat voor soort?" Hij zei: "Zijn vruchten zijn zoet, of vochtig of droog, en men maakt wijn van ze dat vreugde brengt in het hart." Satan zei tegen Noach: "Wens je dat we het samen beplanten, jij en ik?" Noach zei: "Ja."

 

Wat deed Satan? Hij bracht een lam en slachtte het over de wijngaard; toen bracht hij een leeuw en slachtte het erover; toen bracht hij een aap en slachtte het erover; toen bracht hij een zwijn en slachtte het erover; en hij bewaterde de wijngaard met hun bloed. Dus hij zinspeelde op Noach: wanneer een persoon één kop drinkt, is hij als een lam, bescheiden en zachtmoedig. Wanneer hij twee koppen drinkt,

wordt hij zo machtig als een leeuw en begint met trots te spreken, zeggende: Wie vergelijkt zich met mij! Spoedig als hij drie of vier koppen drinkt wordt hij een aap, niet wetend wat hij doet. Wanneer hij dronken wordt, wordt hij een varken smerig door modder.Noach is patroonheilige van scheepsbouwers en wijnbouwers.

 

 

 

Deze verwijzing is een teken van de aanwezigheid van wijn in de joods-christelijke traditie van de vroegste tijden. In de Bijbel is wijn meer dan 200 keer genoemd wijn was een teken van groot belang in alle culturen van het gebied: Babylonië, Egypte, enzovoort. Later, word wijn in de kerk belangrijk waarbij het een rol in het christelijke ritueel krijgt.

 

De geschiedenis van wijn in de klassieke wereld

 

In de klassieke wereld heeft wijn ook altijd een bijzondere plaats in genomen. In Griekenland en Rome werden wijn goden vereerd. Homerus beschreef een aantal van de wijnen in Noord-Griekenland wijn van Muscat druiven "zoet als honing" partijen en orgieën werden georganiseerd ter ere van de goden, waarbij er wijn was in overvloed, even als het eten en de seksuele genoegens. De wijn werd geassocieerd in de klassieke wereld met liefde en vleselijk genot, maar ook met de vrede, rust en ontspanning.

 

In het oude Egypte, zijn wijn potten gevonden met 'tag', d.w.z. de naam van de producent, de wijngaard en het jaar er op geschreven. Dit feit geeft aan dat zorg voor de kwaliteit van de wijn lang geleden al bestond.

 

De Romeinen toonden ook veel interesse in de kwaliteit van wijn en het lokaliseren van de beste wijngaarden.

 

De geschiedenis van wijn in Europa sinds het Romeinse Rijk

 

Na de val van het Romeinse Rijk in Europa is de ontwikkeling van de wijnbouw en de oenologie uitgevoerd door christelijke monniken die er veel energie in staken tot het verbeteren van alle aspecten van de productie van wijn, voortbouwend op de erfenis van de Romeinse wijngaarden.

 

Het is geen toeval dat de meest traditionele wijngebieden in Europa vaak ook degenen zijn met de hoogste concentratie van kloosters. We zien zo veel bodega's (een aantal van hen zeer recente) met het gebruik van Latijnse namen voor hun wijnen, of commercieel gebruikt en/of herstel van oude gebouwen, kloosters en abdijen, gelegen tussen de wijngaarden.

 

De geschiedenis van wijn in Europa in de Middeleeuwen

 

Frankrijk, Italië en Spanje zijn de belangrijkste producenten en exporteurs van wijn uit de Middeleeuwen. Voor de middeleeuwse mens is de wijn een product van alcoholgebruik en zelfs noodzakelijk, hetzij als energie-inname, door het alcoholpercentage te helpen conserveren en te elimineren van sommige bacteriën.

 

Zoals de steden groeiden en meer de rijkdom kwam, begon de vraag te groeien naar hogere kwaliteit wijnen. Bordeaux was de eerste regio waar de oude zorg voor de kwaliteit van de wijngaarden heeft geleid tot een definitie van de Grand Cru-systeem.

 

 

De oorsprong van de wijn in de Nieuwe Wereld begon in de tijd dat de wijnmakers en wijnbouwers emigreerden naar andere continenten. Vandaag hebben de wijnen van de nieuwe wereld (Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland) verbeterde kwaliteit, veroveren de internationale markten en concurreren met de meest gerenommeerde Europese wijnen.

 

 

De geschiedenis van de wijn

De site bevat informatie over alcoholhoudende drank. Alcohol onder de 18..... nog even niet. De hersenen ontwikkelen zich tot het 24e jaar. Overmatig alcoholgebruik verstoort die ontwikkeling en dat kan van invloed zijn op het karakter en het gedrag. Ook remt overmatig alcoholgebruik de botontwikkeling en de ontwikkeling van de seksualiteit omdat het de balans tussen de hormonen verstoort..