Wijnweetje(s)

Wijnweetje.nl

Over wijn in een begrijpelijke taal.

Wijnweetje.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten die op de webpagina's staan. Vind je een fout meld het dan aan ons zodat we dit kunnen verbeteren.

Catering verzorgen is voor veel mensen een hele opgave, maar wat als u nu de catering uit handen geeft?

http://nj-cook4you.nl

 

WijnWandelTochten, jubileum 25 jaar.

Save the date 2015

 

 

 

 

 

 

Jeanet G. Bruining van WijnWandeltochten

 

 

 

“Ich bin von Kopf bis Fuß op WijnWandelen ingesteld, in 25 avontuurlijke jaren 25 jaargangen van wijnen ontdekt en dat plezier wil ik delen.”

Dat schrijft Jeanet G. Bruining van WijnWandeltochten.

Wijnwandeltochten zijn begonnen, in 1991, in de Pfalz en is een kleine reisorganisatie voor wijn-wandel-vakanties en voor culinaire workshops over smaak. Ze hebben nu 19 wijn-wandel-streken (en één bier-streek) om te bewandelen en natuurlijk te proeven.

 

Op de website van de wijnwandel specialist zegt Jeanet: “Blanco begon ik met proeven. Proberen, steeds opnieuw, wat wijn mij doet. Voelen waar deze een indruk achterlaat. Nagaan of dit bij weer een andere wijn ook zo is. Voelen wat mijn neus me over een wijn belooft. Ontwaren hoe geur en smaak speels met elkaar in confrontatie gaan.

Misschien begin ik nu na 25 jaar te begrijpen waarom het zo zinnig is wijn te proeven. Je kunt immers alle kanten op met de gein van de geur. Wijn inschenken aan mensen die er voor jou bij passen. Precies dat eten erbij dat bij wijn en gasten past.”

Het 25 jarig jubileum viert ze op een passende wijze met een masterclass, bijzondere tochten en twee uitzonderlijke jubileumproeverijen:

1. Jubileumproeverij 25 jaargangen Duitse topwijn

zie de tocht van 17 - 24 mei Pfalz - Frankfurt - Rheingau: http://www.wijnwandeltochten.org/338.html

2. Jubileumproeverij 20 jaargangen topwijn uit Alto Adige - Südtirol

zie de tocht van 27 juni - 4 juli Genot op grote hoogte bij Bolzano / Dolomieten: http://www.wijnwandeltochten.org/97.html

 

 

Jeanet doet haar uiterste best om het beste voor haar gasten te bieden. Een onderdeel hiervan is het wijn menu. In samenwerking met Matthias Goldberg, chefkok-eigenaar

 

“Landgasthaus Sonnenhof worden er prachtige menu´s samengesteld.

 

Wanneer je als kok evenwel zoekt naar uitdagingen, heb je die al gevonden, wanneer je mensen hebt leren kennen, die een uitgesproken fijne smaak hebben om te proeven en bewust te genieten. Het summum voor deze hartstocht heet “Jeanet Bruining”. Naar haar wijnideeën toe te koken is altijd weer spannend voor mij, voor Jeanet en in het bijzonder voor haar gasten, deelnemers van WijnWandeltochten, die ze ook in de Süd-Pfalz organiseert.” Aldus chefkok Matthias Goldberg,

Dit alles en veel meer informatie is te lezen op de website van Wijn-Wandel-Tochten.

Voor meer informatie:

 

WijnWandeltochten/Weinwanderungen: Jubileumtocht 25 jaar WijnWandeltochten: Pfalz, Frankfurt, Rheingau

http://www.wijnwandeltochten.nl

 

 

 

Wijnwandeltochten is al in verscheidene media opgemerkt:

 

 

 

Hubrecht Duijker:

 

 

 

 

 

 

 

Bijzondere reizen:

Jeanet G. Bruining van WijnWandeltochten
Hubrecht Druijker
Winreizen site